Lögnen om år 2060

När våra politiker pratar om behov av invandrare i framtiden är det bara ursäkter att fylla på i nutid.

Lögnen om år 2060

De integrationsutmaningar som finns i Sverige återfinns i övriga Europa – trots en i många länder skenande arbetslöshet behöver vi ökad invandring. Göteborg, Sverige och Europa står inför en demografisk utmaning där allt färre ska försörja allt fler. Givet att sysselsättningsutvecklingen står sig beräknas EU:s arbetsföra befolkning minska med 50 miljoner de närmaste 50 åren. Svaret på den komplexa utmaningen är inte att resa murar kring Europa utan snarare att förklara behovet av arbetskraftsinvandring och att öppna fler lagliga vägar till Europa. Samtidigt måste vi också se till att de människor som kommer ges möjlighet till arbete, egen försörjning och en ordentlig chans att bli en del av del av vårt samhälle.

Vi har bevisat integrationen var misslyckad år 1997 här och invandrare och vissa folkgrupper redan då hade svårt att få jobb. Någon som tror det blivit bättre nu?

Någon som håller med Erik Ullenhag och Cecilia Malmström

Varför erkänner inte politikerna misslyckandet om behovet utan hoppar fram 50 år i tiden för att fylla på med fler arbetslösa invandrare i nutid?

Kommentarer är stängda.